2R2A3008
Home>Zwemlessen>Zwemmen voor kinderen van het speciaal onderwijs

Zwemmen voor kinderen van het speciaal onderwijs

Onze zwemschool heeft een nauw samenwerkingsverband met verschillende scholen van het speciaal onderwijs. Wij zijn dan ook trots op het feit dat wij ons hierin duidelijk kunnen onderscheiden ten opzichte van andere zwemscholen die deze specialisatie niet in huis hebben. Zoals onder het kopje doelgroepen al is beschreven hebben we speciale zwemlessen voor kinderen van het speciaal onderwijs.

Binnen de zwemschool bestaat de mogelijkheid om, indien het voor het kind nodig is, zwemles te volgen in aparte groepen voor kinderen van het speciaal onderwijs.Het is echter niet altijd noodzakelijk dat wanneer uw kind naar het speciaal onderwijs gaat dat hij/zij dan ook in een aparte groep les moet hebben. Door onze jarenlange ervaring hebben we gemerkt dat het soms effectiever is om deze kinderen samen met de andere kinderen les te laten hebben. Per kind wordt aan de hand van de intakeles gekeken wat een passende manier van zwemles is.

Indien u een kind heeft op het speciaal onderwijs en u meer wilt weten over de mogelijkheden voor zwemlessen dan kunt u het beste contact opnemen met Jeannette Kablau.

Wat is het?

Even als alle andere kinderen is het een zwemles met als doel je ABC diploma te behalen. In deze lessen komen de volgende punten aan bod:

  • Kinderen watervrij te zijn.
  • Drijven, zweven en zinken.
  • Op allerlei manieren te water gaan, zich onder water oriënteren, draaien om lengte- en breedteas, voortbewegen middels schoolslag, rugslag borstcrawl en rugcrawl,
  • Survivaltechnieken en watertrappen.

Voor wie is het geschikt?
Dit is in principe geschikt voor alle kinderen van het speciaal onderwijs.


  • logosbb
  • Zwemonderwijs Nederland