zwemschool-kablau-0872-bewerkt
Home>Zwemlessen>Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid

Het aantal kinderen met hoogbegaafdheid neemt de laatste jaren toe. Op de (basis) scholen is er een betere begeleiding gekomen ten op zichten van een paar jaar terug. Dit omdat deze doelgroep een andere benadering nodig heeft bij het aanbieden van de lesstof dan kinderen die niet hoogbegaafd zijn.
Binnen de zwemschool hebben wij dit ook gemerkt, sommige kinderen kunnen gewoon mee in het reguliere zwemaanbod, maar soms hebben we toch ook echt een andere benadering nodig. Daarom bieden wij binnen onze zwemschool een speciale lesmethode aan.

Tijdens deze les werken we samen met Daphne. Daphne is een psychomotorisch therapeut en benaderd de kinderen net even op een andere manier. Een groot verschil met de reguliere lessen is dat er juist extra aandacht is voor het zelfstandig kunnen drijven op de rug, pas wanneer de kinderen dit goed beheersen zal verder gewerkt worden aan de andere slagen.

Hoogbegaafdheid

Jeannette is in de les vooral gericht op het gebruik van verschillende materialen denk aan; mat en/of gat.

Deze zwemles is altijd een combinatie les van Jeannette en Daphne, juist deze combinatie werkt goed en zorgt voor de ideale benadering richting de kinderen.  Soms maken de kinderen vanuit deze les de overstap richting de reguliere les, maar het is ook mogelijk om vanuit deze les af te zwemmen voor het desbetreffende diploma.

 


  • logosbb
  • Zwemonderwijs Nederland