2R2A0043
Home>Over ons>Wie is wie

Wie is wie

Jeannette Kablau
_MG_6887
In 2011 heb ik de zwemschool opgericht, hiervoor was ik werkzaam bij andere zwemscholen. Daarnaast ben ik al jaren werkzaam als docent op het Edison College. Ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en dat ik een zwemschool wilde oprichten met zwemlessen in kleine groepjes met veel individuele aandacht voor ieder kind. Daarom ben ik destijds begonnen in mijn eigen achtertuin maar al snel werd deze te klein en nu inmiddels 5 jaar later heb ik een grote zwemschool met veel diversiteit. Wat binnen mijn zwemschool centraal staat is de persoonlijke benadering en aandacht, daarom neem ik ook nog steeds alle nieuwe intakes persoonlijk af. Zo weet ik precies welke kinderen er binnen de zwemschool zwemmen en wat de behoefte is van ieder kind. Zo kan ik ook zorgen dat de kinderen bij de juiste zweminstructeur terecht komen.

Een zwemles van zweminstructeur Jeannette betekent:
Een zwemles waar ieder kind zichzelf mag zijn en waar ruimte is voor alle angsten ongeacht hoe lang dit duurt. Kinderen die met niemand het water in durven gaan met mij uiteindelijk toch het water in, pas wanneer deze vorm van vertrouwen er is kan ik verder werken. Door mijn jarenlange ervaring als zweminstructeur kan ik de kinderen net dat beetje extra geven wat ze nodig hebben. De “speciale kinderen” binnen de zwemschool blijven vaak bij mij lessen, puur omdat ze dan net dat kleine beetje extra aandacht krijgen waardoor ze uiteindelijk op een goede manier ook hun diploma kunnen behalen.

Mijn lijfquote: “Ieder kind heeft een gave, ze laten hun gift echter op verschillende tijden en manieren zien.”

 

 

Sandra Onderstal
Ik ben momenteel 5 jaar werkzaam binnen Zwemschool Kablau. Ik ben destijds bij Zwemschool Kablau terecht gekomen door een stage, dit vond ik zo leuk dat ik niet meer weg gegaan ben. Na mijn stage was ik vooral aanwezig bij het proef- en afzwemmen. Sinds 2 jaar geef ik de reguliere zwemlessen en ik mag mijzelf dan ook nu een zweminstructeur noemen. Helaas kan ik door mijn school niet zo veel les geven als ik zou willen, je zult mij nu vooral op de zondagen aantreffen bij de zwemlessen.  Ik vind het leuk om les te geven omdat je kinderen iets kan leren en je kan tegelijkertijd zelf ook van hen leren.

Een zwemles van zweminstructrice Sandra betekent:
Een zwemles waarin veel materialen gebruikt gaan worden. Ik vind het persoonlijk belangrijk dat kinderen een leuke zwemles hebben waar veel verschillende onderdelen aan bod komen. Kinderen ervaren het dan soms als spelen maar er zit achter iedere oefening vaak wel een dieperliggende gedachte. Mat lopen is bijvoorbeeld een mooie oefening waarbij kinderen hun evenwicht moeten bewaren, ze leren uit het water te klimmen en letterlijk een sprong in het diepe te maken. Doordat kinderen dit erg plezierig vinden maken ze sneller de volgende stap binnen de zwemles. Ouders omschrijven mij dan ook als een lieve en aardige docent maar ik moet nog toepassen om af en toe iets strenger te zijn naar de kinderen.

 

Wat ik wil bereiken binnen de zwemschool is dat ieder kind terug kan denken aan een leuke en plezierige tijd en uiteindelijk met 1 of meerdere mooie diploma’s naar huis kan gaan.

Delano Merfol

Ik ben 2 jaar gelden begonnen bij Zwemschool Kablau als assistent instructeur, momenteel ben ik werkzaam als instructeur . In de 3 jaar dat ik nu werkzaam ben binnen de zwemschool heb ik al veel geleerd, ik ben gegroeid als instructeur maar ook zeker als persoon. Ik ben een jonge maar gemotiveerde instructeur en ik probeer alles uit het kind te halen wat er in zit. Het maakt mij niet uit hoeveel tijd een kind nodig heeft alvorens hij/zij de volgende stap kan en/of durft te zetten. Ik geef het kind de tijd en ruimte die hij/zij nodig heeft. Wat mij als zweminstructeur altijd erg motiveert is om te zien dat kinderen aan mij wennen, mij langzaam gaan vertrouwen en stappen durven te zetten die ze van te voren nooit hadden durven zetten. Vertrouwen in de zweminstructeur is in mijn ogen een van de belangrijkste onderdelen binnen de zwemles.

Een zwemles van zweminstructeur Delano betekent:
Een zwemles waarin het vertrouwen centraal staat. Zodra ik het vertrouwen heb gekregen van het kind, pas dan kan ik verdere stappen zetten. Ik probeer mijn lessen altijd aan het kind aan te passen. Je zult mij ook vaak horen zeggen “als je het niet wilt doen dan doen we het niet.” Mijn ervaring is dat dit door de kinderen als prettig wordt ervaren, ik zie vaak dat kinderen dan vanzelf een knop om zetten en grote stappen maken binnen de zwemlessen. Wat ik wil bereiken met de kinderen is dat iedereen zijn/haar diploma behaalt en dat de kinderen terug kunnen denken aan een leuke, gezellige en fijne tijd binnen de zwemschool. Daarnaast vind ik het ook altijd erg leuk om mij in te zetten voor verschillende leuke activiteiten voor de kinderen.

Mijn lijfquote: Repeat after me ” I can do this”

Chelsea Merfol 

Ik werk nu bijna 2 jaar voor Zwemschool Kablau. Ik ben vorig jaar in de zomervakantie begonnen en ben wanneer ik geen wedstrijden heb vaste lesgever op de vrijdag en zondagen. Leeftijden en niveaus zijn heel erg verschillend maar dat vind ik juist leuk. Voor mij is het persoonlijk een uitdaging om te differentiëren en de kinderen te blijven uitdagen op hun individuele niveaus en interesses.

Een zwemles van zweminstructeur Chelsea betekent:
_MG_7528Ik denk dat ik in vergelijking met sommigen collega’s meer voorbeelden geef. Wat ik hiermee bedoel is dat ik tijdens iedere zwemles bij ieder onderdeel wel iets probeer voor te doen. Ik geef deze voorbeelden omdat kinderen het dan beter kunnen visualiseren. Kinderen zien dan direct hoe ik als zweminstructeur de slag of opdracht wil hebben. Of wat de juiste houdingen zijn om nog sneller vooruit te gaan. Ik hoop binnen de zwemschool mijzelf te ontwikkelen als lesgever, dit bekent dat ik nog beter kan differentiëren. Daarnaast vind ik het belangrijk de kinderen te blijven uitdagen en motiveren om met plezier naar elke zwemles te gaan. Plezier in de zwemles staat bij mij dan ook zeker centraal!

Mijn lijfquote: “ Met de juiste hulp is niets onmogelijk”

  

_MG_6789

 

Daphne Karnebeek

Ik ben psychomotorische therapeut (PMT) en ik ondersteun verschillende zwemlessen. Daarnaast geef ik ook adviezen waar nodig.

 


 

 

 

 

  • logosbb
  • ZONlogo-klein