feestweek-maandag-2021-0027
Home>Over ons>Wie is wie

Wie is wie

Jeannette Kablau

Mijn naam is Jeanette Kablau en ben 53 jaar oud. Momenteel ben ik werkzaam als docent bij het Edison College te Apeldoorn en ben ik eigenaresse van “Zwemschool Kablau”. In het verleden ben ik werkzaam geweest als zwemdocente bij reguliere zwemscholen. Maar na lang nadenken heb ik in 2011 de stoute schoenen aangetrokken en ben ik begonnen met mijn eigen zwemschool. Ik wilde graag een zwemschool waar in kleine groepjes les werd gegeven met individuele aandacht voor ieder kind. Ik ben begonnen bij mij thuis in de achtertuin maar al snel bleek door de vele aanmeldingen dat mijn eigen tuin te klein was hiervoor.

Na 10 jaar heb ik een middelgrote zwemschool met veel diversiteit. Wat binnen onze zwemschool centraal staat is de persoonlijke benadering en aandacht, ik neem daarom ook zelf de intake persoonlijk af zodat ik zeker weet dat er een klik is tussen de docent en de leerling.

Een zwemles van mij betekend dat ieder kind zichzelf mag zijn en waar ruimte is om angst te laten zien en samen die angst op een vertrouwde manier te gaan overwinnen. Kinderen die angst hebben voor het water zullen op hun tijd met mij uiteindelijk het water wel in durven gaan om er een leuke speelse zwemles van te maken. Ik wacht dan ook eerst op het vertrouwen wat ik van het kind krijg voordat ik een stap verder ga. Want door mijn jarenlange ervaring als zwemdocente kan ik de kinderen net dat kleine beetje extra geven wat ze nodig hebben.

 

Mijn lijfquote: “Ieder kind heeft een gave, ze laten hun gift echter op verschillende tijden en manieren zien.”

 

 

 

 

Het team van Zwemschool Kablau bestaat naast Jeannette uit: Bente, Chelsea, Joey, Milan, Nick, Roos en Tom.

 

Bente Brummel

Hoi Allemaal,

Mijn naam is Bente Brummel, ik ben 21 jaar oud en ik ben sinds november 2018 werkzaam bij zwemschool Kablau. Dit doe

ik nog steeds met heel veel plezier!

Ik studeer Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker bij Aventus, hier in Apeldoorn en zit in mijn tweede jaar.

Naast school en werk vind ik het erg leuk om te volleyballen en hoop dit te kunnen blijven doen naast mijn andere bezigheden.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen in het water en zich kunnen redden in het water. Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk dat de kinderen met plezier naar zwemles gaan en dat ze met een lach terug naar huis gaan.

Mijn lifequote is: ‘Vergeet niet te lachen!’

 

 

Chelsea Merfol

Hoi Allemaal,

Mijn naam is Chelsea Merfol. Ik ben al sinds 2015 actief bij Zwemschool Kablau. Ik ben er 3 jaartjes tussen uit geweest om mijn studie en zwem carrière voort te zetten in Amerika. Vorig jaar ben ik met veel plezier teruggekeerd en met open armen ontvangen bij de zwemschool.

Ik heb in mei 2021 mijn studie in Business Adminstration en mijn zwem carrière met veel plezier afgerond. In september 2021 ga ik een nieuwe uitdaging aan in Amsterdam waar ik Rechten ga studeren aan de UvA.

Ik heb zelf meer dan 15 jaar gezwommen waarvan 10 jaar op topniveau. Ik vind het daarom ook geweldig en een eer om mijn skills en ervaring door te mogen geven aan de kinderen. Het allerbelangrijkste vind ik dat de kinderen zich veilig voelen in het water en bij ons als docenten. Ook vind ik het belangrijk dat dat zij met veel plezier naar de zwemles komen, en met een grote glimlach en mooie verhalen weer naar huis gaan.

 

 

 

Nick Zuetenhorst

Hallo iedereen,

Mijn naam is Nick Zuetenhorst en ik ben 17 jaar oud. Afgelopen jaar heb ik de opleiding sport en recreatie bij ROC Aventus afgerond. Tijdens de opleiding heb ik stage bij zwemschool Kablau kunnen lopen en heb ik deze stage met een goede beoordeling van Jeannette Kablau af kunnen ronden.

Omdat er van beide kanten een goede klik is én ik het erg leuk vind om zwemles aan kinderen te geven, heb ik samen met Jeannette besloten om de opleiding tot zwemonderwijzer ABC bij zwemschool Kablau te volgen.

Ik hoop jullie allemaal snel te zien bij de zwemlessen!

 

 

 

Roos Wuite

Hoi!

Mijn naam is Roos Wuite en ik ben sinds augustus 2020 werkzaam bij zwemschool Kablau. Hier ben ik tegelijkertijd ook met mijn opleiding tot zweminstructrice bezig.

Naast het werken in de zwemschool heb ik in het schooljaar 2020-2021 mijn propedeuse behaald in Psychomotorische therapie en momenteel studeer ik aan de opleiding industrieel product ontwerpen. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om actief bezig te zijn met sporten of bijvoorbeeld bakken.

Tijdens de zwemlessen vind ik het belangrijk dat de kinderen het leuk (gaan) vinden om te zwemmen en zich prettig voelen in het water, maar ook natuurlijk bij de verschillende juffen en meesters, waardoor er geen tot weinig angst ervaren wordt.
Mijn lifequote is: Just keep swimming – Dory (finding Nemo)

 

 

Tom Kaper

Hoi allemaal!

Mijn naam is Tom Kaper, ik kom uit Apeldoorn en woon in Teuge. Ik loop sinds 15 september 2021 stage bij zwemschool Kablau en dit vind ik heel leuk om te doen.

Ik studeer sport

en bewegen bij Landstede in Harderwijk en zit nu in het eerste jaar. In mijn vrije tijd werk ik bij de Hanos in Apeldoorn en speel ik met veel plezier voetbal.

Ik vind het erg leuk en gezellig om kinderen les te geven en ik vind het erg leuk om tussendoor grapjes te maken. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat alle kinderen zich veilig voelen tijdens de zwemlessen.

Mijn lifequote is: vergeet niet te lachen.

 

Daphne Karnebeek

Ik ben psychomotorische therapeut (PMT) en ik ondersteun verschillende zwemlessen. Daarnaast geef ik ook adviezen waar nodig.

  • logosbb
  • Zwemonderwijs Nederland