feestweek-maandag-2021-0027
Home>Over ons>Wie is wie

Wie is wie

Jeannette Kablau

Mijn naam is Jeannette Kablau en ben 55 jaar oud. Momenteel ben ik werkzaam als docent bij het Edison College (UGO) te Apeldoorn en ben ik eigenaresse van “Zwemschool Kablau”. In het verleden ben ik werkzaam geweest als zwemdocente bij reguliere zwemscholen. Maar na lang nadenken heb ik in 2011 de stoute schoenen aangetrokken en ben ik begonnen met mijn eigen zwemschool. Ik wilde graag een zwemschool waar in kleine groepjes les werd gegeven met individuele aandacht voor ieder kind. Ik ben begonnen bij mij thuis in de achtertuin maar al snel bleek door de vele aanmeldingen dat mijn eigen tuin te klein was hiervoor.

Na 10 jaar heb ik een middelgrote zwemschool met veel diversiteit. Wat binnen onze zwemschool centraal staat is de persoonlijke benadering en aandacht, ik neem daarom ook zelf de intake persoonlijk af zodat ik zeker weet dat er een klik is tussen de docent en de leerling.

Een zwemles van mij betekend dat ieder kind zichzelf mag zijn en waar ruimte is om angst te laten zien en samen die angst op een vertrouwde manier te gaan overwinnen. Kinderen die angst hebben voor het water zullen op hun tijd met mij uiteindelijk het water wel in durven gaan om er een leuke speelse zwemles van te maken. Ik wacht dan ook eerst op het vertrouwen wat ik van het kind krijg voordat ik een stap verder ga. Want door mijn jarenlange ervaring als zwemdocente kan ik de kinderen net dat kleine beetje extra geven wat ze nodig hebben.

 

Mijn lijfquote: “Ieder kind heeft een gave, ze laten hun gift echter op verschillende tijden en manieren zien.”

 

 

 

 

Het team van Zwemschool Kablau bestaat naast Jeannette uit: Chelsea, Roos, Petra, Senne, Anna, Jasmijn en Tom.

 

Chelsea Merfol

Hoi Allemaal,

Mijn naam is Chelsea Merfol. Ik ben al sinds 2015 actief bij Zwemschool Kablau. Ik ben er 3 jaartjes tussen uit geweest om mijn studie en zwem carrière voort te zetten in Amerika. Vorig jaar ben ik met veel plezier teruggekeerd en met open armen ontvangen bij de zwemschool.

Ik heb in mei 2021 mijn studie in Business Adminstration en mijn zwem carrière met veel plezier afgerond.

Ik heb zelf meer dan 15 jaar gezwommen waarvan 10 jaar op topniveau. Ik vind het daarom ook geweldig en een eer om mijn skills en ervaring door te mogen geven aan de kinderen. Het allerbelangrijkste vind ik dat de kinderen zich veilig voelen in het water en bij ons als docenten. Ook vind ik het belangrijk dat dat zij met veel plezier naar de zwemles komen, en met een grote glimlach en mooie verhalen weer naar huis gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Roos Wuite

Hoi!

Mijn naam is Roos Wuite en ik ben sinds augustus 2020 werkzaam bij zwemschool Kablau.

Naast het werken in de zwemschool heb ik in het schooljaar 2020-2021 mijn propedeuse behaald in Psychomotorische therapie en aankomend schooljaar start ik met de studie Fysiotherapie. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om actief bezig te zijn met sporten of bijvoorbeeld bakken.

Tijdens de zwemlessen vind ik het belangrijk dat de kinderen het leuk (gaan) vinden om te zwemmen en zich prettig voelen in het water, maar ook natuurlijk bij de verschillende juffen en meesters, waardoor er geen tot weinig angst ervaren wordt.

Mijn lifequote is: Just keep swimming – Dory (finding Nemo)

 

 

Tom Kaper

Hoi allemaal!

Mijn naam is Tom Kaper, ik kom uit Apeldoorn en woon in Teuge. Vorig jaar heb ik stage gelopen bij zwemschool Kablau. Mijn stage ga ik op een andere plek vervolgen, maar ik blijf beschikbaar als oproepkracht bij zwemschool Kablau.

Ik studeer sport en bewegen bij Landstede in Harderwijk en zit nu in het tweede jaar. In mijn vrije tijd werk ik bij de Hanos in Apeldoorn en speel ik met veel plezier voetbal.

Ik vind het erg leuk en gezellig om kinderen les te geven en ik vind het erg leuk om tussendoor grapjes te maken. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat alle kinderen zich veilig voelen tijdens de zwemlessen.

Mijn lifequote is: vergeet niet te lachen.

 

Daphne Karnebeek

Ik ben psychomotorische therapeut (PMT) en ik ondersteun verschillende zwemlessen. Daarnaast geef ik ook adviezen waar nodig.

  • logosbb
  • Zwemonderwijs Nederland