2R2A0043
Home>Over ons>Wie is wie

Wie is wie

Jeannette Kablau

Mijn naam is Jeanette Kablau en ben 49 jaar oud. Momenteel ben ik werkzaam als docent bij het Edison College te Apeldoorn en ben ik eigenaresse van “Zwemschool Kablau”. In het verleden ben ik werkzaam geweest als zwemdocente bij reguliere zwemscholen. Maar na lang nadenken heb ik in 2011 de stoute schoenen aangetrokken en ben ik begonnen met mijn eigen zwemschool. Ik wilde graag een zwemschool waar in kleine groepjes les werd gegeven met individuele aandacht voor ieder kind. Ik ben begonnen bij mij thuis in de achtertuin maar al snel bleek door de vele aanmeldingen dat mijn eigen tuin te klein was hiervoor.

Na 7 jaar heb ik een grote zwemschool met veel diversiteit. Wat binnen onze zwemschool centraal staat is de persoonlijke benadering en aandacht, ik neem daarom ook zelf de intake persoonlijk af zodat ik zeker weet dat er een klik is tussen de docent en de leerling.

Een zwemles van mij betekend dat ieder kind zichzelf mag zijn en waar ruimte is om angst te laten zien en samen die angst op een vertrouwde manier te gaan overwinnen. Kinderen die angst hebben voor het water zullen op hun tijd met mij uiteindelijk het water wel in durven gaan om er een leuke speelse zwemles van te maken. Ik wacht dan ook eerst op het vertrouwen wat ik van het kind krijg voordat ik een stap verder ga. Want door mijn jarenlange ervaring als zwemdocente kan ik de kinderen net dat kleine beetje extra geven wat ze nodig hebben.

Mijn lijfquote: “Ieder kind heeft een gave, ze laten hun gift echter op verschillende tijden en manieren zien.”

 

Patrick Pabst van ’t Slot

Mijn naam is Patrick Pabst van t Slot en ben sinds 1 jaar gediplomeerd zweminstructeur. Voordat ik met mijn opleiding begon deed ik vrijwilligerswerk bij “Zwemmen onder begeleiding” in Veenendaal. Daar leerde ik al vele vaardigheden die een zweminstructeur dient te hebben. Ik werkte daar met kinderen die een bepaalde angst hadden voor water, een bepaalde stoornis hadden waardoor zij niet in staat zijn om met reguliere lessen mee te draaien. Tijdens mijn opleiding liep ik stage bij een reguliere zwemschool waar ik meteen een contract aangeboden kreeg. Maar

ondanks het geluk dat mij aangeboden werd miste ik toch iets in mijn lessen. Ik miste toch de uitdaging om met kinderen te werken die een bepaalde angst of stoornis hebben omdat daar toch echt mijn hart naar uit gaat. Ik nam contact op met Babette (mijn nichtje) en die bracht mij in contact met Jeanette. Ik werd gelukkig meteen aangenomen waardoor ik nu met veel liefde en passie weer in het water sta om zwemles te geven. Als zweminstructeur kijk ik natuurlijk in eerste instantie naar de veiligheid van mijn leerlingen, maar ook de zwemredzaamheid omdat een kind moet weten wat hij of zij kan verwachten in een zwembad. Maar daarbij let ik wel op ieder kind apart omdat ieder kind uniek is en ik van mening ben dat je niet alle kinderen over 1 kam kan scheren. Ik let bijvoorbeeld op de angsten maar ook op het kunnen van de leerling. En met alles wat ze kunnen probeer ik de angsten of blokkades weg te nemen.

U kunt tijdens een zwemles van mij aan uw kind verwachten dat het een aangepaste les is op de behoeftes en belangen van uw kind. Ik vind namelijk dat ieder kind een andere manier van les geven nodig heeft om het maximale te behalen en ik ben van mening dat als er persoonlijk meegedacht word met de groei van uw kind dat we dan het beste kunnen bereiken. Tijdens deze les zullen grapjes en lachen een must zijn waardoor er een ontspannen sfeer is , maar ook zal ik geregeld spelenderwijs met hulpmiddelen proberen er een leuke speelse les van te maken.
Mijn lijfquote: “Ieder kind is uniek. En alle unieke delen maken 1 geheel.”

 

Babette Septer

Mijn naam is Babette Septer en ik ben 35 jaar oud. Dit jaar ben ik begonnen met werken bij “Zwemschool Kablau” en heb het hier heel erg naar mijn zin. Mijn passie voor les geven is 4 jaar

geleden begonnen toen mijn bonus zoontje op zwemles ging bij “Zwemmen onder Begeleiding”in Veenendaal. Bij die zwemschool kwamen ze vrijwilligers tekort en toen ik dat hoorde heb ik mij meteen aangemeld als vrijwilliger. Doordat dit zo goed ging stimuleerde mijn mentor Peter mij om de opleiding te doen tot zwemdocente. Sinds vorig jaar heb ik ook mijn diploma als zweminstructrice en geef nog steeds les bij “Zwemmen onder Begeleiding”en heb daar ook een leidinggevende functie gekregen. Maar omdat ik dit werk zo leuk vind en het meer dan twee keer per week wilde doen heb ik gesolliciteerd bij Jeanette en werd ik gelukkig aangenomen door die schat. We hebben nu een super leuk team en gaan met volle teugen genieten van de lessen die we uw kind gaan geven.

 

Mijn lijfquote: “Ieder kind zwemt op de top van zijn of haar kunnen.”

 

 

 

Romy Hanneszen

Mijn naam is Romy Hanneszen en ik ben 17 jaar oud. Dit jaar ben ik begonnen met zwemles te geven bij “Zwemschool Kablau”.

Tijdens mijn zwemlessen als klein meisje droomde ik er al van om als zwemdocente iets te kunnen betekenen. Nu heeft Jeanette mij de kans gegeven om deze droom waar te maken. Jeanette is niet alleen mijn werkgever bij de zwemschool maar zij is ook mijn
docente geweest op het Edison College.
Momenteel zit ik nog op school en volg ik de opleiding “Pedagogisch Medewerker”en naast mijn schooluren kunt u mij tegenkomen in het zwembad om uw kind een fijn gevoel te kunnen geven zodat ze zich vrij durven en kunnen bewegen in het water. U zult in mijn lessen ook nooit geen druk zien die ik op uw kind uit oefen, alles zal gaan op het moment dat u kind er klaar voor is en eventueel gewend is aan de bewegingen in en van het water.

Mijn lijfquote: “Never give up, once a day you can do it. “

 

 

 

Daphne Karnebeek

Ik ben psychomotorische therapeut (PMT) en ik ondersteun verschillende zwemlessen. Daarnaast geef ik ook adviezen waar nodig.

  • logosbb
  • ZONlogo-klein