zwemschool-kablau-zwemles-2023-066
Home>Over ons>Wie is wie

Wie is wie

Jeannette Kablau

Mijn naam is Jeannette Kablau en ben 55 jaar oud. Momenteel ben ik werkzaam als docent bij het Edison College (UGO) te Apeldoorn en ben ik eigenaresse van “Zwemschool Kablau”. In het verleden ben ik werkzaam geweest als zwemdocente bij reguliere zwemscholen. Maar na lang nadenken heb ik in 2011 de stoute schoenen aangetrokken en ben ik begonnen met mijn eigen zwemschool. Ik wilde graag een zwemschool waar in kleine groepjes les werd gegeven met individuele aandacht voor ieder kind. Ik ben begonnen bij mij thuis in de achtertuin maar al snel bleek door de vele aanmeldingen dat mijn eigen tuin te klein was hiervoor.

Na 10 jaar heb ik een middelgrote zwemschool met veel diversiteit. Wat binnen onze zwemschool centraal staat is de persoonlijke benadering en aandacht, ik neem daarom ook zelf de intake persoonlijk af zodat ik zeker weet dat er een klik is tussen de docent en de leerling.

Een zwemles van mij betekend dat ieder kind zichzelf mag zijn en waar ruimte is om angst te laten zien en samen die angst op een vertrouwde manier te gaan overwinnen. Kinderen die angst hebben voor het water zullen op hun tijd met mij uiteindelijk het water wel in durven gaan om er een leuke speelse zwemles van te maken. Ik wacht dan ook eerst op het vertrouwen wat ik van het kind krijg voordat ik een stap verder ga. Want door mijn jarenlange ervaring als zwemdocente kan ik de kinderen net dat kleine beetje extra geven wat ze nodig hebben.

 

Mijn lijfquote: “Ieder kind heeft een gave, ze laten hun gift echter op verschillende tijden en manieren zien.”

 

 

 

 

Het team van Zwemschool Kablau bestaat naast Jeannette uit: Chelsea, Petra, Senne, Anna, Marit, Thijmen, Daphne en Natascha

 

Chelsea Merfol

Hoi Allemaal,

Mijn naam is Chelsea Merfol. Ik ben al sinds 2015 actief bij Zwemschool Kablau. Ik ben er 3 jaartjes tussen uit geweest om mijn studie en zwem carrière voort te zetten in Amerika. Vorig jaar ben ik met veel plezier teruggekeerd en met open armen ontvangen bij de zwemschool.

Ik heb in mei 2021 mijn studie in Business Adminstration en mijn zwem carrière met veel plezier afgerond.

Ik heb zelf meer dan 15 jaar gezwommen waarvan 10 jaar op topniveau. Ik vind het daarom ook geweldig en een eer om mijn skills en ervaring door te mogen geven aan de kinderen. Het allerbelangrijkste vind ik dat de kinderen zich veilig voelen in het water en bij ons als docenten. Ook vind ik het belangrijk dat dat zij met veel plezier naar de zwemles komen, en met een grote glimlach en mooie verhalen weer naar huis gaan.

 

 

Petra Visser

ik ben Petra Visser of Juf Petra of Petra of Juf 🙂
Op camping de Vinkenkamp leerde ik Jeannette Kablau kennen.
Ik genoot van haar leuke en goede zwemlessen , van haar mooie contact met de kinderen.
Na 24 jaar met veel plezier in het basis onderwijs gewerkt te hebben ,
was het heel fijn dat ik Jeannette soms mocht ondersteunen op de zwemles.
Heerlijk om op deze manier weer met kinderen bezig te zijn!
En zo leuk; Anna , een lief, ‘oud kleutertje’ van mij, is nu een lieve collega zwemjuf! 😊
Ik hoop nog lang van jullie kinderen en de zwemlessen te genieten

 

 

Anna Bos

ik ben een van de zwemjuffen van Kablau! Ik ben Anna Bos en ik woon in Apeldoorn samen met mijn ouders en broertje. Ik ben vorig jaar bij zwemschool Kablau gekomen door mijn maatschappelijke stage van school. Tijdens mijn stage heb ik veel nieuwe mensen & dingen leren kennen in en rondom de zwemschool. Ik vond Jeanette haar zwemlessen leuk en erg leerzaam! Ik vind het ook fijn om tijdens de zwemlessen met verschillende kinderen te werken. En dat is ook de reden dat ik zoveel plezier uit de zwemlessen haal! Verder zit ik in mijn examen jaar van de mavo op de school KSG in Apeldoorn. Daarnaast sport ik veel, ik doe aan handbal en crossfit (kracht training). Ik vind het erg belangrijk dat de kinderen zich veilig voelen tijdens de zwemlessen. Daarom vind ik ook leuk om soms een grapje tussendoor te maken. Ik geniet ervan als de kinderen met een grote glimlach naar huis.

 

 

Senne

Hallo, ik ben een van de zwemmeesters van de zwemschool kablau. Mijn naam is Senne, ik woon in Apeldoorn en ik zit op de school de ksg apeldoorn.

Ik ben bij kablau gekomen omdat ik vroeger hier ook zelf A,B en C heb gehaald.
Ik probeer de zwemlessen zo leuk en leerzaam te maken.
Zelf doe ik ook sport ik doe voetbal en af en toe doe ik ook krachttraining.

 

 

Daphne Karnebeek

Ik ben psychomotorische therapeut (PMT) en ik ondersteun verschillende zwemlessen. Daarnaast geef ik ook adviezen waar nodig.

 

Tijmen Kroese

Hallo, Mijn naam is Tijmen Kroese en ik woon in Beekbergen. Ik ben hier begonnen met maatschappelijke stage van school en vond het zwemles geven superleuk. Ik heb hier zelf ook mijn A,B en C diploma’s gehaald. Ik werd aangeboden om hiermee door te gaan door jeannette en nu ben ik ook een van de zemmeesters geworden van zwemschool kablau. Met de zwemlessen probeer ik de kinderen met een glimlach op hun gezicht naar huis te laten gaan en hun dag te verlichten!

 

 

 

 

 

Marit de Winter

Hoi! Ik ben Marit de Winter en ik woon samen met mijn twee broertjes, pleegbroertje, broer en ouders in Ugchelen. Ik ben in oktober 2023 bij zwemschool Kablau gekomen, doordat ik een maatschappelijke stage moest doen van school. Ik vond het tijdens mijn stage super gezellig met de kinderen, andere zwemjuffen en meesters, dus ik ben gebleven om te werken. Ik heb het altijd al leuk gevonden om met kinderen te spelen, ze nieuwe dingen te leren en ze te laten lachen, daarom heb ik het erg naar mijn zin bij de zwemschool! Ik heb mijn A en B diploma in Twello gehaald, omdat ik daar woonde. Ik heb toen even een pauze gehad van zwemles en wat later heb ik mijn C diploma bij Jeannette gehaald. Nadat ik klaar was met zwemles ben ik bijna gelijk op waterpolo gegaan. Daar zit ik sinds mijn achtste op. Voor waterpolo heb je ook conditie en techniek training, waarbij ik meedoe met de training van de wedstrijdzwemmers. Hier heb ik veel geleerd en ik vind het onwijs leuk om alles wat ik heb geleerd, weer te leren aan de kinderen bij de zwemles.

 

 

  • logosbb
  • Zwemonderwijs Nederland