banner-onderscheidend-001
Home>Over ons>Onderscheidend

Onderscheidend

Dankzij de werkervaring van Jeannette in het onderwijs en als zweminstructeur is Zwemschool Kablau een prettige en veilige omgeving voor uw kind dat moeite heeft met leren zwemmen. Ieder kind is uniek en daarmee onze aanpak dus ook. Ieder kind leert op zijn eigen manier, de zwemlessen van Zwemschool Kablau proberen uw kind dan ook op een uitdagende manier de zwemlessen aan te bieden zodat het individuele leervermogen van het kind optimaal wordt geprikkeld. Dit bereiken we door:


Individuele Intake:
Om een goed en persoonlijk zwemplan voor uw kind te maken beginnen we altijd met een individuele intake les. Deze les vindt plaats bij de eerste zwemles waar uw zoon of dochter wordt ingedeeld op uw eigen voorkeurstijd en/of dag. In deze les wordt er gekeken naar wat uw kind nodig heeft en bepalen we samen welk zwemlestraject we in kunnen gaan. Bij deze les zijn er geen ouders aanwezig.

Kindvriendelijke lessen
Op een veelzijdige, plezierige en afwisselende manier krijgt uw kind zwemles. Stap voor stap zal uw kind in een ontspannen sfeer alle zwemslagen leren, zodat hij/zij goed voorbereid is in iedere situatie in en rondom het water. Kinderen leren dus als eerst om zichzelf in het water te redden en pas als het kind er aan toe is zullen we beginnen met de zwemslagen.

Individuele aandacht – het kind staat centraal
Niet de groep maar uw kind staat centraal. Zwemonderwijzers kijken naar het unieke kind en passen hun methodes en lessen daar op aan. Afwisselende lessen met ruimte voor spel en eigen initiatief verzekeren veel leerplezier. Zo ontstaan tenslotte zelfvertrouwen en betrokkenheid en zoals eerder beschreven is dit de basis voor een goede leeromgeving. Dit kunnen wij ook aanbieden omdat wij uw kind in kleine groepen laten lessen.

Ongedwongen leerplezier en een les vol actie
Er wordt tijdens de zwemlessen regelmatig gebruik gemaakt van spelmaterialen en open opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van uw kind. Hierdoor leren kinderen op een plezierige en ongedwongen manier waardoor ze zich erg op het gemak voelen in het water. Omdat we in kleine groepen lessen zal uw kind ook veel zwemmen en weinig aan de kant hangen. Sterker nog we zijn continu in beweging. Wij garanderen dan ook dat uw kind tachtig procent van de lestijd actief bezig is. Instructie en zelfstandige opdrachten wisselen elkaar gedurende de hele les af. Zo krijgt elk kind de nodige individuele aandacht.

Rustige en veilige leeromgeving
Zwemschool Kablau werkt alleen maar in kleine zwembaden. Dit zorgt er voor dat er weinig prikkels zijn tijdens de zwemles, waardoor kinderen zich beter kunnen concentreren, wat weer leidt tot betere zwemlessen. Daarnaast geven wij enkel en alleen zwemles vanuit het water, wij zijn dus altijd in de buurt van uw kind. Tevens is het zo dat 1 keer per 4 weken U mag kijken, de kijklessen staan op de website  vermeld. De aanvang hiervan kunt u vinden in de agenda. Bij de andere lessen proberen  wij een filmpje van uw kind te maken, welke ik ’s avonds persoonlijk naar u toestuur via de App.

Afzwemmen in eigen bad
Kinderen wennen aan het zwembad waarin ze lessen en daarom is het dan ook mogelijk om in beide zwembaden af te zwemmen. Afzwemmen is ook maatwerk, het kan daarom voorkomen dat uw kind niet kan afzwemmen in de grote groep. Geen probleem, indien nodig kan uw kind ook individueel afzwemmen.

Professionele begeleiding
Onze zwemonderwijzers of assistent zwemonderwijzers hebben allemaal de opleiding afgerond  of zijn daar mee bezig of gaan na een jaar beginnen met de opleiding en doorlopen daarvoor verschillende stage opdrachten. Ieder kwartaal  krijgen we een training van externe partijen. Naast dit diploma zijn alle zwemonderwijzers in het bezit van de verklaring omtrent goed gedrag (VOG), Bedrijfs hulp verlening (BHV), Lifeguard, Kinder EHBO, Reanimatie & AED. Daarnaast zorgen we dat ieder kind zo veel mogelijk dezelfde zwemonderwijzer heeft, waardoor het kind zich vertrouwd voelt en de zwemonderwijzer ook echt uw kind kent. We kennen niet alleen de naam van uw kind maar ook wat uw kind kan, waardoor we ons beter kunnen inleven in en aanpassen aan het kind.

Garantie
Wij zijn ervan overtuigd dat alle kinderen met onze methode snel en goed leren zwemmen. Binnen Zwemschool Kablau maakt het niets uit of uw kind nou moeilijk leert of een functiebeperking heeft. Om zo goed mogelijk aan te sluiten op het niveau van uw kind bieden wij verschillende pakketten aan. Kijk voor meer informatie, voorwaarden en een overzicht van alle kosten bij tarieven.

  • logosbb
  • Zwemonderwijs Nederland