zwemschool-kablau-sinterklaasfeest-0021
Home>Over ons

Over ons

Zwemschool Kablau is een veelzijdige zwemschool waarin niet alleen kinderen centraal staan. De zwemlessen van Zwemschool Kablau prikkelen het leervermogen van het kind optimaal door de individuele aandacht, veel actie en ongedwongen leerplezier. De zwemlessen binnen Zwemschool Kablau hebben bij lessen van 30 minuten een groepsgrootte van  max 4 kinderen per zweminstructeur. Bij lessen van 45 minuten is max 5 a 6 kinderen per zweminstructeur. Uit ervaring blijkt dat dit wordt ervaren als een erg prettige leeromgeving voor de kinderen. In kleine groepen van  8 kinderen met 2 instructeurs wordt er vanaf de start tot en met het diplomazwemmen lesgegeven door dezelfde zwemonderwijzers. Door deze aanpak krijgt uw kind de optimale begeleiding.

Er is binnen onze zwemschool geen leeftijdsgrens, want een kind begint met lessen wanneer hij/zij daar aan toe is. De zwemlessen worden verzorgd in de zwembaden van Parc Spelderholt.

De doelgroepen die wij binnen de Zwemschool begeleiden zijn: kinderen, kinderen van het speciaal onderwijs, kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, volwassenen, volwassenen met een beperking, ouder en kind en natuurlijk niet te vergeten de ouderen. Wil je meer informatie over de verschillende doelgroepen kijk dan snel verder onder het kopje doelgroep.

Uniek
Elk kind/ieder persoon is uniek en daarom is er ook een individuele aanpak nodig voor iedereen. De individuele aandacht zorgt er voor dat je met meer plezier, sneller en beter leert zwemmen.

Daarnaast streven wij er naar om een veilig en verantwoord klimaat te creëren bij het leren zwemmen. Veiligheid is het allerbelangrijkste aspect. Indien het nodig is dan zullen de eerste lessen in het teken staan van watervrij maken. Daarna gaan wij direct door met de vervolg stappen.

Veiligheid in/rondom het water
Er is binnen de zwemschool veel aandacht voor de veiligheid in en rondom het water. Zo wordt er vanaf het begin met kleding aan geoefend met “in het water vallen” en uit het water klimmen, zodat kinderen (en volwassenen) niet in paniek raken als ze per ongeluk in het water vallen. Deze aanpak is niet alleen belangrijk voor de veiligheid maar ook voor het zelfvertrouwen. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo maar zelfvertrouwen is altijd de basis.

Turbozwemmen
Zwemschool Kablau is sinds 10 mei 2011 gespecialiseerd in het geven van verkorte zwemcursussen voor de zwemdiploma’s A, B, C ook wel Turbozwemmen genoemd.

AB binnen 30 weken & ABC binnen 40 weken
Het ABC binnen 40 weken en het AB binnen 30 weken zijn groepen van maximaal 10 kinderen, met 2 zweminstructeurs. Deze zwemlessen worden aangeboden op de maandag van 18.00 – 18.45 uur, woensdag 16.00 – 16.45 uur en 17.15-18.00 uur, vrijdag van 17.00 – 17.45 uur en op zondag morgen tussen 8.00 – 8.45 uur, 8.45 – 9.30 uur, 9.30-10.15 uur en 10.15 – 11.00 uur. Deze lessen zijn 45 min. per week.

Erkend leerbedrijf

Sinds februari 2018 Erkend leerbedrijf.

Een leerbedrijf is een bedrijf waar een (v)mbo-leerling terecht kan voor het praktijkdeel van zijn opleiding. Een bedrijf moet erkend zijn door één van de achttien kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven voordat het leerbedrijf kan zijn. De gegevens van alle 180.000 leerbedrijven staan op www.stagemarkt.nl.

  • logosbb
  • Zwemonderwijs Nederland