Referenties - Zwemschool Kablau
Home>Referenties

Referenties

Suzanne:
Vroeger met zwemles kreeg ik een astma aanval in het water en was ik bijna verdronken. Sindsdien heb ik een grote angst voor water. Ik had nooit mijn A diploma gehaald. Nu ik wat ouder ben (20 jaar) vond ik het tijd worden om over mijn grootste angst te komen: water. Met behulp van Jeanette heb ik dat overwonnen. In 5 lessen heb ik zelfs mijn A en B diploma weten te halen!! Jeanette heeft heel veel rust en begrip en dat maakte het een stuk fijner voor mij om te zwemmen. SUPER!!!

 

Corinne Kroeze:
Onze zoon Ruben heeft bij onze oude zwemschool 20 maanden over zijn A diploma gedaan. De reden: Ruben zou niet te motiveren zijn tijdens de zwemlessen en liet alleen maar negatief gedrag zien. Alles zou aan Ruben liggen en het zwembad kon niet veel met hem beginnen.
Voor het B diploma zijn we bij zwemschool Kablau terecht gekomen. door de liefde, geduld en professionaliteit van Jeanette mocht Ruben al na 5 lessen!!! voor zijn B diploma proefzwemmen wat positief uitpakte.
We zijn ervan overtuigd dat dit komt doordat zij als geen ander de kinderen kan stimuleren met haar positieve instelling.
Onze jongste van 3 jaar is nu ook begonnen en heeft er superveel plezier in. Echt top!!!

 

Sabine
Onze zoon heeft eerst zwemonderwijs ergens anders gehad en heeft daar 20 mnd over zijn A diploma gedaan. Na zijn A diploma wilde hij echt niet meer verder voor zijn B diploma. Na een half jaar wilde hij dat wel maar niet meer in het oude zwembad. Zo zijn wij bij Jeanette terecht gekomen. Hij vind het fantastisch! Net voor de kerst heeft hij zijn B diploma gehaald en tot ieders verbazing vind hij het zwemmen nu zo ontzettend leuk dat hij vandaag gestart is met de lessen voor zijn C diploma.
Alle lof voor Jeanette die de kinderen op zo’n ontzettend positieve en hartelijke manier stimuleert en de zwemlessen tot een feestje maakt!!!

 

Van Langen
Floris heeft in korte tijd enorm veel geleerd bij Jeannette Ze heeft veel aandacht voor ieder kind en ze is zelf in het water. We zijn ontzettend blij met haar aanpak! Voor Floris is het een ontzettend leuke manier om zijn zwemdiploma’s te halen. Wij zouden het iedereen aanbevelen om hier zwemlessen te volgen. Groetjes

 

Arno en Imre Heijink
Rens is een jongetje met een energiestofwisselingsziekte, waardoor hij meervoudig gehandicapt is. Je bent op een gegeven ogenblik als ouder op zoek naar iemand die met hem zou kunnen zwemmen of iets en op een gegeven moment kwamen we in contact met Jeannette Kablau via een andere zwemschool. Jeannette is iemand die veel geduld heeft om met kinderen met een beperking het water in te gaan. Ze zwemt met Rens 1 op 1. Rens hoeft niet te leren zwemmen maar met hele kleine stapjes wordt hij toch vrijer in het water. Rens is gek op Jeannette.

Ze blijft altijd rustig hoe Rens ook is of doet. Ze is erg lief en betrokken. Daarom vinden wij het fijn dat zij met Rens zwemt. Door haar zijn we van 1x in de twee weken naar 1x in de week met Rens naar ‘zwemles’ gegaan.
We (en Rens zelf ook) laten Rens graag bij Jeannette zwemmen en ik kan zeggen dat we dit niet bij een ieder hebben. We hebben een andere juf gehad waarbij we geen klik hadden en dat hebben we hier zeker wel.

 

Kirsten en Reneé de groot
Wij hebben drie kinderen die allen autisme hebben. Onze oudste heeft zwemles gehad in zwembad Malkander. Dit was voor hem een hele kluif (wat we achteraf goed snappen gezien zijn autisme, maar toen nog niet wisten). Onze middelste begon op vijf-jarige leeftijd in hetzelfde zwembad. Dit gaf veel problemen, met als gevolg dat we ermee moesten stoppen. Het advies was toen om na een paar jaar het opnieuw te gaan proberen. Inmiddels bleek onze middelste ook autisme te hebben en zo kwamen we na een zoektocht, via de school (De Ambelt) van onze kinderen bij zwemschool Kablau terecht.

We hebben onze middelste en jongste (zij bleek inmiddels ook autisme te hebben) een intake laten doen en al snel konden we bij Jeannette terecht. In eerste instantie begonnen de kinderen in een duo-les, maar na een tijdje liep dit toch niet goed. Toen zijn we overgestapt op privé-les. Dit ging gelijk veel beter. We hebben nog wel de nodige strubbelingen gehad. Maar nu, een jaar later hebben onze middelste en jongste hun zwemdiploma gehaald.

Wat maakt zwemschool Kablau (Jeanette) zo bijzonder? Haar inzet, haar betrokkenheid, haar bereidheid om mee te denken, haar bereidheid zich te verdiepen in onze kinderen en hun autisme (passend en op maat maken van de zwemlessen), haar geduld, haar doorzettingsvermogen en bovenal ook haar enthousiasme.

Ondanks de angsten die onze kinderen hadden en de problemen met het leren zwemmen heeft bovenstaande ervoor gezorgd dat onze kinderen het plezier in het zwemmen konden en kunnen behouden.

Om die reden kunnen we anderen dan ook van harte aanbevelen om naar zwemschool Kablau te gaan!!!

 

Fatma en Rob Kruis
Onze eerste kennismaking met Jeannette Kablau was op dinsdag 5 juli 2011 en eveneens tegelijkertijd onze intake voor een turbo zwemles A voor onze zoon Leon Kruis, die op dat moment net 4,5 jaar jong was. Wij zijn toentertijd bij haar terecht gekomen via een wijkblad en het was afwachten of het ons wat zou lijken. Wij kunnen u en anderen ervan verzekeren dat we tot op de dag van vandaag laaiend enthousiast over haar en haar zwemlessen zijn geweest en nog steeds zijn. Niet alleen naar onze zoon zoon toe, maar ook de lessen die zij met andere kinderen had. Daarom stuur ik hierbij ook als eerste onze tweede zwemles op. Ik kon mijn ogen nauwelijks geloven. Mijn kind van 4, die absoluut niet kon zwemmen kon de volgende dag al drijven op zijn rug en later op zijn buik en iedere les weer iets nieuws onder de knie had. Na 2 weken kon hij al op zijn rug zwemmen. Leon heeft toen 5 dagen in de week (5,5 weken), waarbij de tijden in goed overleg werden afgesproken een half uur tot een uur zwemles gekregen. Wat geresulteerd heeft in een zwemdiploma A binnen 6 weken. Iedere les hebben wij onze ogen uitgekeken. We mochten bij alle zwemlessen er bij zijn. Iedere minuut was welbesteed aan ons kleine manneke. Ze heeft het met vol enthousiasme gedaan en iedere keer weer keer op keer is hier niets aan veranderd. Echt met hart en ziel heeft zij zich hier helemaal aan ontleend. Als ik met 1 woord zou zeggen geniaal, zou ik haar nog te kort doen. 4 maand later (nog voor zijn 5e verjaardag) heeft hij voor zijn B diploma mogen afzwemmen en is hij momenteel bezig met zijn C diploma en zoals het er naar uitziet gaat het niet lang meer duren heeft hij ook deze diploma op zak. Wat ons ook verbaasd heeft, is dat zij het iedere keer weer presteert, dat onze zoon iedere les weer iets nieuws leerde. Zowel fysiek als geestelijk heeft het ons kind goed gedaan. Zo heeft hij in deze tussen tijd een goede conditie opgebouwd, maar ook een groot zelfvertrouwen opgebouwd. Daarnaast hebben wij natuurlijk als hele trotse ouders ontzettend genoten van ieder moment, die wij hebben mogen mee maken. En niet te vergeten 1 zorg minder, wij kunnen nu met heel veel plezier met ons gezin gaan zwemmen.

Kort gezegd Jeannette is super en we zijn haar heel dankbaar.

 

 

  • logosbb
  • Zwemonderwijs Nederland