Omega Spirits

Wil uw kind niet op zijn rug zwemmen? Reageert uw kind in het buitenbad heel anders dan binnen? Is uw kind met van alles bezig behalve zwemmen? Misschien is uw kind dan wel hoogsensitief.

Kinderen die hoogsensitief (HSP) zijn, reageren anders en sterker op prikkels dan kinderen die dit niet zijn. In het zwembad kunt u denken aan prikkels zoals: tl-verlichting, chloorlucht, geluiden van andere kinderen en ouders, maar ook emoties van kinderen en ouders.

Voor een HSP-er is dit lastig om aan te geven. Het is voor de omgeving belangrijk om op de signalen van het kind te letten. U kunt hierbij denken aan: druk gedrag, bang, afwezig en snel afgeleid. Soms zijn de oplossingen makkelijk te vinden. Denk aan een zonnebril tegen het licht. Priveles zodat er geen tot weinig afleiding is door anderen. Meestal zijn de oplossingen lastiger te vinden. De oorzaak; bijvoorbeeld een chloorlucht is niet weg te nemen. Belangrijk is dan het kind met deze prikkel te leren omgaan. Dit kan door diverse oefeningen. Voor meer informatie over HSP en mijn werkwijze, verwijs ik u graag naar mijn website.

www.omegaspirits.nl

Heeft u vragen of opmerkingen dan ben ik telefonische bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 20.00 tot 21.00 en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 op telefoonnummer 0680083399.

  • logosbb
  • Zwemonderwijs Nederland