Ouderen

Binnen Zwemschool Kablau is er ook voor ouderen een mogelijkheid om te komen zwemmen. We hebben speciaal voor deze doelgroep het programma Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO). Het voordeel van bewegen in het water is  dat de kans op blessures vrijwel nihil is en daarnaast bieden de eigenschappen van water een ideale situatie om tot op hoge leeftijd nog aan sport te doen.

Het doel van het MBVO is het verbeteren en handhaven van de lichamelijke conditie en het vergroten van de bewegingsmogelijkheden in de gewrichten. Op den duur zult u als deelnemer merken dat het bukken, gaan zitten en opstaan, het traplopen, het aan- en uitkleden, kortom het algemene bewegen verbetert. De leuke sfeer tijdens de lessen zorgt voor een groepsbinding en daarmee een gezellig “dagje uit”. Omdat je op je eigen niveau traint is het dan ook mogelijk om vrijwel onmiddellijk in te stromen. Een ander belangrijk punt is dat u voor MBVO niet hoeft te kunnen zwemmen.

De lessen worden gegeven door een ervaren zweminstructeur. Tijdens de les wordt er gebruikt gemaakt van verschillende materialen en daarnaast doen we al deze bewegingen op gemoedelijke en stimulerende muziek. Het water heeft een temperatuur van 32 graden Celsius. Kortom de ideale combinatie om lekker ontspannen te bewegen en toch wat te doen aan uw conditie.

Twijfelt u of dit bij u past dan mag u natuurlijk altijd een gratis proefles komen volgen.

  • logosbb
  • ZONlogo-klein