_MG_7264
Home>Over ons>Doelgroepen>Ouder & Kind

Ouder & Kind

Voor de meeste kinderen bestaat er geen grotere pret dan waterpret en in ons waterrijke Nederland kun je dus niet vroeg genoeg beginnen met zwemmen.

Zwemmen is daarnaast voor zeer jonge kinderen een activiteit die op hun lijf geschreven is. In het water kan de natuurlijke bewegingsdrang uitstekend geuit worden en water nodigt hen uit om velerlei zaken te ontdekken en te ondernemen. Ouder en kind gaan als het ware op ontdekkingsreis in lekker warm water.

Ouder & kind zwemmen is bedoeld voor kinderen vanaf 5 maanden tot 3 jaar. Het doel is om het kind watervrij te maken en uiteindelijk te komen tot de beginselen van het leren zwemmen en te overleven in water.

Het water heeft een gemoedelijke temperatuur van 32 graden Celsius, zodat het zowel voor ouder als kind aangenaam warm is.

Natuurlijk is de activiteit een unieke gelegenheid om samen iets te doen en anderen te ontmoeten. De lessen voor ouder & kind kennen een vaste structuur. Zo wordt bijvoorbeeld op vaste momenten gezongen om uw kind vertrouwd te maken met de accommodatie, de begeleiding, de materialen en anderen. Daarnaast zijn contactvormen, weerstandsvormen, glij- en springvormen, drijfvormen en primitieve zwemvormen wezenlijke onderdelen van de les. Het is voor uw kind een goede voorbereiding op de lessen voor het zwemdiploma A, B, C.

  • logosbb
  • ZONlogo-klein