6. Zwemlessen missen door een medische reden? - Zwemschool Kablau
Home>FAQ>6. Zwemlessen missen door een medische reden?

6. Zwemlessen missen door een medische reden?

Langdurig afwezig door medische redenen

Laten we voorop stellen dat wij natuurlijk hopen dat dit nooit nodig is, maar mocht uw kind langdurig niet kunnen zwemmen door een medische reden (gebroken ledematen, operatie, oorklachten etc) dan raden wij u aan zo snel mogelijk contact op te nemen met Jeannette Kablau.

Wij zullen er dan ook altijd alles aan doen om zo goed mogelijk met u mee te denken naar een passende oplossing. Belangrijk is wel te vermelden dat wij niet met terug werkende kracht kunnen werken, het is daarom ook belangrijk dat u het afmelden van de zwemlessen zo snel mogelijk nadat u het weet bij ons bekend maakt. In sommige gevallen kan het zijn dat wij vragen naar een medische verklaring van een arts.

Waterpokken
Als de blaasjes volledig ingedroogd zijn mag uw kind weer komen zwemmen. Daarvoor raden wij het af omdat u anders een grote kans heeft dat uw kind een infectie op loopt. Verder zijn de meeste kinderen niet lekker als ze waterpokken hebben, waardoor het niet ideaal is om te komen lessen.

Krentenbaard
Uw kind kan niet zwemmen met krentenbaard. Krentenbaard is een zeer besmettelijke infectie en daarnaast is er ook een grote kans op extra infecties door het week worden van de huid, waardoor het zich alleen maar uitbreidt in plaats van geneest.

(lichte) Hersenschudding
Omdat veilig zwemmen binnen de zwemschool zeer serieus genomen word hebben we dan ook de regel dat indien uw kind een hersenschudding heeft hij/zij niet mag komen lessen. Dit om ten aller tijde de veiligheid van uw kind te kunnen garanderen.

Indien u twijfelt of uw kind wel of niet kan zwemmen dan raden wij u altijd aan om eerst even contact op te nemen met uw huisarts. Voorkomen is beter dan genezen!

  • logosbb
  • Zwemonderwijs Nederland