4. Hoelang doet mijn kind over het behalen van het A zwemdiploma? - Zwemschool Kablau
Home>FAQ>4. Hoelang doet mijn kind over het behalen van het A zwemdiploma?

4. Hoelang doet mijn kind over het behalen van het A zwemdiploma?

Iedereen zal begrijpen dat alle kinderen anders zijn, hierdoor leren alle kinderen in een ander tempo zwemmen. Het is dan ook lastig om hier een concreet antwoord op te geven. Ook het creëren van een verkeerd verwachtingspatroon kan het plezier weg naar het zwemdiploma flink in de weg zitten. Het uitspreken van een verwachting kan er voor zorgen dat ouders en/of het kind teleurgesteld zal zijn wanneer ze het net niet binnen deze periode halen. Wel kunnen we algemene feiten aan u kenbaar maken.

Gemiddelde:
Het landelijk gemiddelde in Nederland voor het behalen van een A-diploma zonder zwemles ervaring ligt rond de 2 jaar. Dit betekend dat ongeveer de helft hier iets onder blijft, maar ook ongeveer de helft van de kinderen er zelfs nog iets langer over doet.

Omdat wij in kleine groepjes lesgeven en onze eigen opleidingsmethodiek hebben welke zich aanpast aan het zwemniveau van uw kind is het bij ons mogelijk om dit in een kortere tijd te realiseren. Uit eerdere ervaring is gebleken dat binnen onze zwemschool de kinderen binnen 4 lessen tot 3 zwemlesjaren hun A diploma weten te behalen.

  • logosbb
  • Zwemonderwijs Nederland