Miriam Nies - Zwemschool Kablau
Home>Ervaringen>Miriam Nies

Miriam Nies

Als gezin hebben wij 10 jaar in het buitenland gewoond en daar heeft onze zoon zwemlessen gehad, op 2 verschillende zwemscholen. Hij had er wel plezier in, maar instructies oppakken en in een groepje lessen volgen lukte niet, vanwege zijn autisme. Na een lange weg zijn we uiteindelijk maar gestopt met lessen.

Toen we in aug 2014 in Nederland kwamen wonen en onze zoon naar de Ambelt ging, kwamen we via gymleerkracht, meester Danny, in contact met zwemschool Kablau. Het was de vraag of het zin had opnieuw met zwemlessen te beginnen. Onze zoon had al zo z’n eigen techniek aangeleerd, zou hij nu wel in staat zijn instructies op te pakken? Zou hij de prikkels aan kunnen en zou hij zijn eigen techniek kunnen afleren en de zwemtechniek kunnen aanleren?

We zijn zonder verwachting met 1-op-1 lessen gestart en het was meteen bijzonder te zien hoe het ging. Jeannette weet goed hoe ze met hem moet omgaan en geeft hem les op maat. Ze past zich aan aan hèm in plaats van andersom. Ze houdt rekening met zijn autisme. En zo was hij in staat open te staan voor de instructies die ze gaf. Zelfs het afzwemmen paste ze voor hem aan, zodat er voor hem niet te veel prikkels zouden zijn. Binnen één schooljaar heeft onze zoon diploma A, B en C gehaald.

Dit is voor ons echt onwerkelijk. Kunnen zwemmen stond voorop, we hadden nooit verwacht dat hij ook maar één diploma zou halen, laat staan B of C erbij. Langs deze weg willen we dan ook meester Danny ontzettend bedanken voor zijn grote betrokkenheid en Jeannette voor haar geduld en inlevingsvermogen!

We raden zwemschool Kablau aan bij ouders van kinderen die extra begeleiding nodig hebben en voor wie reguliere zwemlessen niet zomaar vanzelfsprekend is.

  • logosbb
  • Zwemonderwijs Nederland